FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 20 december 2011

Populaire YouTubefilmpjes 2011

Nederlandse YouTubers kijken vooral naar muziekvideo's, blijkt uit cijfers van het clipkanaal. In de categorie niet-commerciële filmpjes scoort muziek ook hoog. En natuurlijk... pratende baby's.

YouTube heeft netjes bijgehouden hoeveel filmpjes de Nederlandse internetters hebben gekeken op hun kanaal. En er komen leuke lijstjes uit in de categorieën muziekvideo en niet-commerciële video. Om het overzicht af te sluiten: de populairste niet-commerciële video's wereldwijd.

Cover van Gaga
In de categorie niet-commerciële filmpjes veel muziek. Winnares is de Canadese Maria Aragon met haar cover van Lady Gaga's Born this Way. Lady Gaga zelf was ook onder de indruk en zong het nummer zelfs met Aragon tijdens een optreden in Canada. Op een goede tweede plaats: Lucky TV (uit De wereld draait door) met Job Cohen.

Verslaafd
Ik neem je mee van Gers Pardoel is 7,6 miljoen keer bekeken en is daarmee de populairste Nederlandse muziekvideo van 2011. Pardoel: "Wow! Te gek dat ik als derde geëindigd ben tussen al dat internationale geweld. Ik denk dat het liedje en de tekenfilm-clip elkaar versterken, waardoor je eraan verslaafd raakt."

Bestbekeken maar niet leuk
Rebecca Black is wereldwijd de meest bekeken niet-commerciële YouTube video. Bijna 300.000 mensen geven aan het filmpje 'niet leuk' te vinden tegenover bijna 80.000 'leuk'. Aan de aantallen onder het filmpje is overigens niet te zien dat het de bestbekeken video is. YouTube heeft de aantallen van verschillende versies bij elkaar opgeteld.

Pratende baby's
Grote hit zonder muziek waren de pratende baby's. Ze kletsen wat af in de keuken en trokken daar in totaal meer dan 56 miljoen views mee. Het leverde hen een vijfde plaats op in de Nederlandse lijst en een vierde plek wereldwijd.

0 reacties :

Een reactie posten