FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 27 december 2011

Zalig en niet te vreten

De jury is lovend over de 'oliebollenkoning van Nederland'. Voor de achtste keer is Richard Visser uit Rotterdam de winnaar van de AD Oliebollentest. Het AD wilde morgen pas met de uitslag komen, maar de beste oliebollenbakker van Nederland is nu al bekend. Hoogste cijfers ooit.

Nog nooit kreeg een oliebol zo veel lof: "Richard Visser, de man met de magische handen doet het weer! De achtste titel voor de onbetwiste Oliebollenkoning van Nederland. Hoogste panelscore ooit. Gefeliciteerd! Ga proeven en geniet." De winnaar van vorig jaar, meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse, staat dit jaar op de vijfde plaats.
De beste oliebollen van 2011:
1. Gebakkraam Richard Visser Rotterdam 10
2. Oliebollenkraam Muller Nieuwerkerk a/d IJssel 9,5
3. Echte Bakker Vliegendehond Wolvega 9,5
4. Hollandse Gebakkraam Gerrie Bischoff De Meern 9,5
5. Meesterbakker Voskamp Spijkenisse 9
6. Meesterbakker Roodenrijs Den Haag 9
7. Bakkerij Van Dongen Made 9
8. Echte Bakker Henk Slagter Coevorden 9
9. Bakkerij Ten Have-Van Dijk Nijkerk 9


79 bakkers voldoende
Volgens de jury is de Nederlandse oliebol in het algemeen sterk verbeterd. Hij is nog nooit zo goed geweest als dit jaar, meldt het AD. Van de 113 bezochte verkooppunten behalen er 79 een voldoende, waarvan liefst 15 een 8,5 of nog hoger.

En de smerigste...
De allerslechtste oliebol komt dit jaar uit Oirschot en wordt gemaakt door Bakkerij Den Heuvel. het juryrapport: "Door het panel unaniem uitgeroepen tot de smerigste oliebol van 2011. Vies en kurkdroog. Gebakken in vermoedelijk rans geworden overjarige olie. Hoe groot is hier het bord voor het hoofd?" [rtl]

0 reacties :

Een reactie posten