FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 17 februari 2012

Schoolrooster op je mobiel

Nooit meer door de kou en regen naar school fietsen om er achter te komen dat een les uitvalt. Met de app van iStuddy.com kun je straks je roosters inzien met je smartphone. Scholen zijn enthousiast, stelt iStuddy.com oprichter Dwight Sinester.

Product
Een app voor smartphones waarmee studenten en scholieren roosters en roosterwijzigingen in kunnen zien. Daarnaast kunnen ze via de app ook op zoek naar een stage, een kamer of (tweedehands) studieboeken. Bedrijven, zowel landelijk als lokaal, kunnen via de app adverteren, denk aan kamerverhuurders of lokale kroegen.

Waar?
Overal, zolang een school informatie via de app toegankelijk maakt. De app is beschikbaar voor de iPhone, Android, Blackberry en bij andere toestellen is de informatie toeganklijk via de browser. De informatie is ook beschikbaar op de website istuddy.com.

Wie?
Ondernemers Dwight Sinester (28) en Pieter Koenraadt (33).

Hoe kwam je op het idee?
"Ik was verbaasd dat mijn nichtje haar lesroosters alleen kon inzien op de website van de school en niet via een app op haar smartphone. Met dat idee ben ik naar Pieter gestapt met wie ik in het verleden eerder een bedrijf had. Die had een stagiair rondlopen en had zich ook verbaasd over ontbreken van een app. Toen hebben we scholen benaderd en onder studenten wat marktonderzoek gedaan. Studenten maar ook scholen waren heel enthousiast. We zijn nu ver met 7 scholen, ongeveer in totaal 60.000 leerlingen. Er zitten private en publieke scholen tussen, ROC's en HBO's. Half maart gaan we echt starten."

Hoe verdienen jullie geld?
"Scholen betalen alleen wat kosten, zoals voor het aanpassen van de app als ze bepaalde wensen hebben. Wij verdienen het geld met advertenties. Landelijke adverteerders zoals kamerverhuur-bemiddelaars, maar ook lokale adverteerders. We werven nu studenten om die advertenties lokaal te verkopen."

Hoe zijn jullie gefinancierd?
"We hebben alles zelf gefinancierd. En onze techniekpartner heeft de technische kosten voor zijn rekening genomen."

Wat is de grootste hindernis die jullie hebben overwonnen?
"Tot nu toe zijn we nergens echt tegenaan gelopen. Soms is het wel lastig om de gegevens van de school aan de app te koppelen, omdat er sprake is van net weer andere systeemvereisten. Dat geeft soms vertraging. Net als het feit dat sommige scholen maatwerk willen."

Wat is jullie geschatte omzet over 2012?
"Daar ben ik voorzichtig mee. Als ik toch iets moet roepen: 300.000 euro."

Waar is istuddy.com over twee jaar?
"Binnen zes maanden willen naar 12 scholen en nog dit jaar ook naar België en Duitsland. Over twee jaar zijn we in veel landen van Europa actief. We willen de app ook uitbreiden met andere toepassingen. In Fase twee komt er ook een datingservice en een functie waarbij je andere advertenties te zien krijgt als je in een andere plaats bent." [Z24]

0 reacties :

Een reactie posten