FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 16 maart 2012

Gotye Grootste Hit Aller Tijden In Top 40

Zeer binnenkort is Gotye met de monsterhit Somebody That I Used To Know de grootste hit in Nederland. Daarmee wordt na 47 jaar Trio Hellenique met La Danse de Zorba van de troon gestoten. Dit is een unicum in het 47-jarig bestaan van de Nederlandse Top 40, omdat sinds mensenheugenis Zorba's Danse de toon heeft gezet.

Voorzitter Erik de Zwart van de Stichting Nederlandse Top 40 is niet helemaal verrast. "Nee, want we zagen het al een tijdje aankomen. Er wordt al wekenlang door muziekliefhebbers over gespeculeerd. En het is hartstikke leuk natuurlijk.

Het geeft ook aan dat de Top 40 al bijna 50 jaar de populaire muziek van verschillende generaties weergeeft. En voor verrassingen zorgt. Het is opvallend dat een mooi luisterliedje van Gotye weet door te stoten naar de top. Het geeft aan dat de Top 40 al bijna 50 jaar weergeeft wat het Nederlandse publiek leuk vindt.

Het is ongelooflijk wat de in België geboren Gotye, achter wie Wouter de Backer schuil gaat, in korte tijd heeft bereikt. De multimuzikant woont tegenwoordig in Melbourne (Australië). Niettemin begon zijn succes in Nederland en België.

Hij staat deze week 32 weken in de Top 40 en heeft via een rekensysteem bijna Trio Hellenique achterhaald. Inmiddels staat Gotye samen met zangeres Kimbra ook op de eerste plaats in Engeland en hij vliegt in de VS ook in de richting van de toppositie. Het is toch bijzonder dat zo'n mooi liedje over liefde en vergankelijkheid al maandenlang zo populair is bij een breed publiek".[radio.nl]

0 reacties :

Een reactie posten