FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 12 mei 2012

Een mediaspeler voor YouTube

Ben je een YouTube-fan en beluister en bekijk je frequent (muziek)clips , maar stoor je je aan de wat drukke YouTube-pagina’s, dan heb je een fijn alternatief aan YTubePlayer. YTubePlayer is een videospeler die je toelaat eigen afspeellijsten te creëren op basis van je favoriete YouTube-video’s. Video’s aan zo’n afspeellijst toevoegen doe je heel eenvoudig door de URL in het venster te plakken of door YTubePlayer naar trefwoorden te laten speuren.

Via allerlei bijkomende criteria laten de resultaten van zo’n zoektocht zich nauwgezet bijsturen – je criteriaset kan je trouwens in ‘filters’ opslaan. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk aan te geven dat je alleen geïnteresseerd bent in clips die al een bepaalde hoeveelheid kijkers heeft gelokt of met een specifieke verhouding tussen aantal ’likes’ en ‘dislikes’. Misschien wil je de zoekresultaten ook tot specifieke categorieën beperkt zien, bijvoorbeeld alleen video’s uit de categorieën Music, Film of Trailers... Je kan ook nog trefwoorden invullen die je liever niet in een videotitel ziet.

Leuk is ook de RadioTube-optie : hiermee laat je automatisch dynamische afspeellijsten creëren op basis van (eigenschappen van) een videoclip uit een van je eigen afspeellijsten. Zie je liever geen beelden, maar luister je wel graag naar de muziek, dan activeer je gewoon de compacte afspeelmodus met de typische controletoetsen.

Ook de sociale component ontbreekt niet: YTubePlayer laat je namelijk toe je afspeellijsten met medegebruikers te delen.

YTubePlayer biedt niet veel meer mogelijkheden dan YouTube zelf, maar je bent alvast wel verlost van een wat ongezellige  interface.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten