FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 19 mei 2012

Simpel kiekjes delen met je familie

Voor minder technische familieleden is het niet altijd eenvoudig om online gedeelde foto’s te bekijken. De gratis dienst Familiar speelt hier uitstekend op in. Het delen van foto’s is een van de meest populaire activiteiten op het web, maar zelden zagen we een dienst die het zo makkelijk maakt om vakantiefoto’s bij je familie en vrienden te krijgen.

Als je Familiar wilt gebruiken, moet je eerst een account aanmaken (kan ook met Facebook-login), waarna je een Windows-applicatie downloadt en installeert. Vervolgens leg je eerst een lijstje aan van mensen met wie je je foto’s kunt delen, waarbij het programma de nadruk legt op familie en vrienden.

Heb je eenmaal hun e-mailadressen toegevoegd, kun je onmiddellijk foto’s beginnen toe te voegen van je harde schijf, maar ook via online diensten als Facebook, Flickr, Picasa en Smugmug. Je kunt, alleen als je dat wilt, foto’s trouwens ook automatisch synchroniseren met Facebook, zodat je altijd de nieuwste foto’s op de netwerksite hebt staan.

Wat we erg prettig aan Familiar vinden, is het feit dat foto’s alleen worden gedeeld met mensen die je specifiek een uitnodiging hebt gestuurd. Tegelijk zijn ook mobiele applicaties beschikbaar, zodat je ook op een Android-foon of iPhone foto’s kunt bekijken.

Screensaver
Familiar heeft een aantal functies in huis die we nog niet eerder in vergelijkbare programma’s zagen. Zo kun je gedeelde foto’s instellen als screensaver op de familie-pc, maar kun je favoriete foto’s ook laten instellen als bureaublad.

Verder kun je opmerkingen toevoegen, foto’s tot favoriet maken en bij wijzigingen krijgen leden van het Familiar-netwerk per mail push-notificaties om niets te hoeven missen.

Privacy gaat voor
Sommige mensen gebruiken Facebook alleen om foto’s te kunnen bekijken van hun geliefden, maar dit lijkt ons een prima en gebruiksvriendelijk alternatief, dat zo te zien een stuk meer om privacy geeft dan de beroemde netwerksite. Ga naar de Familiar-website en maak een account aan om de Windows-applicatie te kunnen downloaden.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten