FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zondag 24 juni 2012

Extra taakbalk(en) op je bureaublad

Volstaat de standaard Windows taakbalk niet om snel al je favoriete programma’s, mappen of webpagina’s te openen? Voeg er dan tot vier extra taakbalken aan toe met Coolbarz. Coolbarz werkt onder Windows XP en hoger en vereist geen echte installatie. Wel moet .NET Framework 2.0 op je systeem staan. Je bepaalt zelf hoeveel taakbalken je wil aanmaken en waar die horen terecht te komen: links of rechts, boven of onder je bureaublad. Ook de kleuren en de knopgroottes zijn instelbaar en verder kan je instellen of je alleen iconen dan wel ook tekst op de knoppen wil zien verschijnen, met hoeveel vertraging knoppen moeten opspringen of weer verdwijnen, hoe transparant je de coolbars wil, enz.

Items toevoegen aan zo’n coolbar is niet moeilijker dan naar de gewenste snelkoppeling te verwijzen. Je kan echter ook webadressen of mappen naar zo’n coolbar verslepen. Handig, want op die manier open je je favoriete webpagina’s en mappen met een enkele muisklik. Misschien is het wel een idee om drie coolbars te creëren: een met je favoriete tools, een met je veelbezochte URL’s en een met vaak geopende mappen?

Knoppen laten zich heel makkelijk verplaatsen op zo’n coolbar. Het volstaat een knop te selecteren en die naar de gewenste positie te verhuizen met de + en-toetsen. Met dezelfde moeite verhuis je een coolbar ook naar een andere schermpositie.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten