FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 5 juli 2012

Back-up je 'game saves'

Als verwoed gamer geeft het je vast wel een veilig gevoel te weten dat je met weinig of geen moeite alle spelsituaties kan back-uppen en, mocht het noodlot ooit toeslaan, netjes weer terugzetten. GameSave Manager zorgt daarvoor. De makers van het programma claimen dat GameSave Manager met circa 800 populaire pc games overweg kan. Dat wil zeggen: zonder bijkomende configuratie weet de tool de bestanden met de opgeslagen spelsituaties van die games op te sporen en in een back-up onder te brengen.

Je hoeft je pc maar te laten scannen en als resultaat krijg je een overzicht van alle gedetecteerde games. Vervolgens hoef je maar aan te duiden van welke games je een back-up wil. Herkent het programma een bepaald spel niet, dan kan je het in principe nog altijd manueel toevoegen door naar de opslaglocatie van dat game te verwijzen.

Back-ups naar de cloud (Dropbox, SkyDrive, Google Drive, …) zijn eveneens mogelijk.

GameSave Manager kan trouwens ook overweg met STEAM cache/cloud en de ingebouwde module Steam Spreader zorgt ervoor dat je de bijhorende bestanden naar andere schijven (zoals een snelle ssd) kan verplaatsen. Dat gebeurt dan met behulp van symbolische links of junctions.

Goed om weten: GameSaver Manager vraagt initieel of je een echte installatie verkiest dan wel een ‘draagbare’ versie van de tool.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten