FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 18 juli 2012

Smart je mobiel opladen

Hoe laadt jij deze zomer je smartphone op? Met je fiets, je rugzak of je kinderwagen? Gebruik je water of butagas? Een jojo, een puzzel of een armband? Een paar jaar geleden was je nog de hipste van het terras, als je naast je mobieltje een zonnecel legde en de twee met een stroomdraad verbond. Of als je op de camping een kwartier aan een hendeltje draaide en zo je lege telefoon oplaadde. Z24 zet de oplaadnoviteiten op een rij.

Maar tegenwoordig hoort de zonnecel en knijpkat-met-USB-uitgang tot de standaard kampeeruitrusting. Het probleem van de lege smartphone lijkt daarmee opgelost. Maar uitvinders blijven uitvinden, en komen telkens met nieuwe manieren om de telefonische stroomcrisis te bestrijden.
Energie aftappen

Het idee dat met iedere stap die we zetten en iedere trap die we fietsen stroom te genereren is en dat we die stroom kunnen gebruiken om onze elektronische levensgezellen wakker te houden, blijft de Willy Wortels fascineren. Er zijn daarom sinds kort producten op de markt die de energie van wandelingen en fietstochten aftappen voor onze telefoontjes. Er is zelfs een kinderwagen met oplaadstation.

En wie niet wil lopen of fietsen kan zijn mobieltje wakker houden met wat butagas of met een beetje water. De eerste, werkende brandstofcellen zijn nu op de markt. De tien meest originele opladers vind je in onze Slideshow 'Mobiel opladen zonder stekker'..

Soms schiet de fantasie van uitvinders en ontwerpers door. Bij Z24 vinden we het idee van een oplader in een jojo en in een Rubiks kubus erg leuk. Maar we verwachten niet dat we die apparaten over drie jaar gedachteloos in onze rugzak of koffer stoppen.[Z24]

0 reacties :

Een reactie posten