FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 31 juli 2012

Zwaai je muziek uit met een handgebaar

Als je Flutter installeert, wordt je webcam meer dan alleen een hulpmiddel voor Skype-gesprekken. Vanaf dan kun je je muziek of films pauzeren met een simpel handgebaar. Een van de grote nadelen van het afspelen van media via de pc is dat je altijd de muis of toetsenbord nodig hebt voor de bediening. Dat kan vervelend zijn als je een film aan het bekijken bent of een telefoontje krijgt en je snel wilt pauzeren. En dan moet je ook nog eens je mediaspeler vinden onder een berg geopende programmavensters.

Flutter, een gratis programma voor Windows en Mac OS X, helpt je op inventieve wijze bij dit praktische probleem door de webcam te hulp te roepen. Zodra je het kleine programma hebt geïnstalleerd, hoef je in het vervolg alleen maar je gestrekte handpalm op te houden naar de lens om media te pauzeren en te hervatten.

Tijdens een korte test zagen we dat Flutter tot zeker een paar meter afstand werkt, maar als je in een volledig verduisterde kamer zit, zou dit trucje wel eens niet kunnen werken.

Ook werkt dit leuke programma niet samen met alle mediaspelers. De makers zijn er desondanks in geslaagd om de meeste populaire programma’s toe te voegen, zoals iTunes, Spotify, Windows Media Player en Winamp.

VLC Media Player is de meest opvallende afwezige en we hopen dat de makers in de toekomst ondersteuning zullen toevoegen voor dit populaire programma.

Uiteraard is het nut van een programma als Flutter nogal beperkt. Gezien het versienummer (0.1185) verwachten we dat er binnenkort andere handgebaren zullen arriveren, waarmee je misschien het volume kunt regelen of het volgende nummer kunt opzetten. Tot die tijd vermaken we ons met het geven van stoptekens aan onze pc.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten