FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 20 augustus 2012

Gekleurde tabbladen in Windows Verkenner

De Windows Verkenner kan wel wat inspiratie gebruiken van de browser. Met TabExplorer introduceer je tabbladen, zodat je niet langer met hopen geopende bestandsvensters zit. Hoewel de Windows Verkenner met elke versie van het besturingssysteem iets beter wordt, blijft het een onvolkomen stuk software dat zich niet altijd leent voor krachtig bestandsbeheer. Vaak zit je ongewild al snel met te veel geopende Verkenner-vensters en verlies je tijd met het zoeken naar de juiste.

Het gratis programma TabExplorer heeft gemeen met de meeste moderne browsers dat het tabbladen toevoegt aan de bovenzijde van je werkvenster. Het is niet het eerste programma dat dit kan, maar we merkten tijdens een korte test op een 64-bits Windows 7-systeem dat het erg soepel werkt, zonder crashes of vertragingen.

Niet alleen kun je zo al je geopende Verkenner-vensters bijeen houden, maar dankzij kleurcodering kun je zo ook nog eens makkelijker opsporen. De maker van TabExplorer heeft dit trucje handig geleend van IE9 en we vinden de uitwerking erg geslaagd.

Verder valt er weinig extra’s te ontdekken aan dit tooltje, maar van ons heeft het de belangrijkste functies al in huis. Uiteraard valt er nog heel wat meer te sleutelen aan de Windows Verkenner, maar dit is alvast een goed begin.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten