FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 4 augustus 2012

Online winkelen: onbegrensd

Kritische webshopper? Dan loont het om ook eens bij buitenlandse internetwinkels te kijken. Soms zijn de prijzen beduidend lager en berekenen de winkels geen verzendkosten. Nederlanders kopen steeds vaker spullen online. Vorig jaar winkelden zo'n zeven op de tien Nederlanders van 16 tot 75 jaar via internet, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee behoort ons land tot de koplopers in Europa.

Meestal gaat het om het boeken van reizen of vakantie-accomodaties, maar ook boeken, films en kleding worden steeds vaker online besteld.

Geen verzendkosten
Vermoedelijk winkelen Nederlanders voornamelijk bij de grootste online warenhuizen van ons land, Bol.com en Wehkamp.nl. Maar het loont ook om eens over de grens te kijken. Spullen zijn daar lang niet altijd goedkoper, maar in sommige gevallen zijn de prijzen beduidend lager.

Bovendien betaal je bij sommige winkels geen verzendkosten. Zo berekenen de Duitse en Britse afdelingen van webwinkel Amazon sinds een aantal jaar geen kosten meer voor de verzending naar Nederland voor een hoop producten.

Espressomachine en telefoon
Enkele voorbeelden. Een halfautomatische espressomachine van Gaggia kost op Amazon.de 265 euro inclusief verzending. In Nederland ligt de prijs sowieso 13 euro hoger.

Ook telefoons zijn soms goedkoper. Wie een Lumia 900 van Nokia wil bestellen is bij Nederlandse webwinkels minstens 475 euro kwijt (inclusief verzending) en vaak nog iets meer. Via Amazon.de is de smartphone voor net geen 460 euro te bestellen, 15 euro goedkoper.

Meer winkels
Naast Amazon zijn er andere buitenlandse webshops die voordelig zijn. Goedkope computerspullen zoals kabels en opslagkaartjes zijn te bestellen via de sites Dealextreme.com en Focalprice.com, die zijn gevestigd in respectievelijk Hongkong en China.

Een kabel om je iPad of iPhone via USB op te laden kost bij de Nederlandse Apple-winkel 19 euro. De nepversie op Dealextreme kost slechts 2,53 euro en daar komen geen verzendkosten bij. Een namaakkabel is natuurlijk van mindere kwaliteit. Of dat uitmaakt, is een afweging die je zelf moet maken.

Play.com, gevestigd op het Kanaaleiland Jersey, is een voordelige plek voor onder meer cd's. Het album Born to die van zangeres Lana Del Rey kost bij Bol.com bijvoorbeeld 14,94 euro, inclusief verzendkosten. Op Play.com is de cd slechts 9,49 euro.

Creditcard
Voor betalingen bij buitenlandse sites is het hebben van een creditcard handig. iDEAL wordt namelijk alleen binnen Nederland gebruikt. Bij Amazon is betalen met een creditcard de norm.

Sommige webwinkels maken gebruik van het betaalsysteem Paypal, waar je geen creditcard voor nodig hebt. Je kunt geld overschrijven van een bankrekening naar een Paypal-account.

Steeds betrouwbaarder
Winkelen bij webshops in andere EU-landen wordt overigens steeds betrouwbaarder. De Europese Commissie meldde vorig jaar dat inmiddels 94 procent van de bestellingen wordt geleverd, tegen 66 procent in 2003. Daarmee is bestellen in het buitenland even betrouwbaar als winkelen bij een binnenlandse aanbieder. [Z24]

0 reacties :

Een reactie posten