FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 3 augustus 2012

Sneltoetsen Gmail leren in Chrome

Sneltoetscombinaties kunnen je enorm veel tijd besparen. Gmail zit er vol mee, maar dan moet je ze wel kennen, wat een stuk makkelijker wordt dankzij de extensie Shortcuts for Gmail. Shortcuts for Gmail is van dezelfde hand als Keyrocket, een Windows-programma dat je met slimme pop-ups leert hoe je Office-programma’s snel via het toetsenbord kan bedienen. Deze Chrome-extensie heeft dezelfde aanpak en is zo mogelijk nog effectiever dan de Windows-versie.

Telkens als je een bepaalde handeling verricht in Gmail –bijvoorbeeld het wissen van een bericht of het schrijven van een antwoord- verschijnt een klein blauw ballonnetje in beeld met de juiste toets(combinatie) voor die actie.

Omdat deze tip alleen verschijnt op het moment dat je een actie uitvoert, is de kans groter dat je hem onthoudt dan wanneer je een papieren lijst met sneltoetsen naast je monitor hebt hangen.

Het enige dat we aan te merken hebben op deze extensie is dat hij alleen beschikbaar is voor Chrome-gebruikers. We weten dat de Google-browser nu eenmaal ook de maker is van Gmail, maar als je een andere browser gebruikt, heb je niets aan dit handige hulpmiddel.

De link bij dit artikel leidt naar de downloadpagina van de Chrome Store, waar je Shortcuts for Gmail meteen kunt toevoegen aan je Chrome-browser. Als je dit artikel in een andere browser leest, kopieer dan deze link en plak hem in de adresbalk van Chrome.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten