FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 6 oktober 2012

Van je vrienden moet je het hebben

Er zijn heel wat aanbieders van online back-up die een gratis instapformule aanbieden, maar BuddyBackup is een van de weinige services met een onbeperkte opslagcapaciteit. Het angeltje? Je data komen niet terecht in een opslagcenter, maar op een of meer pc’s van je kennissen! Een soort p2p back-up dus.

Meteen na de installatie van de Windows-module kan je de naam of het adres van een ‘buddy’ toevoegen. Gaat die in op je verzoek, dan kan jij je bestanden naar zijn harde schijf back-uppen én omgekeerd.

Standaard stelt elke gebruiker 10 GB schijfruimte ter beschikking. Heb je meer nodig, dan moet je ook zelf extra ruimte openstellen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je buddy’s in je data gaan graaien: alle bestanden worden stevig versleuteld en bovendien overgebracht via SSL.

In zekere zin biedt BuddyBackup een hybride oplossing aan. Zo kan je namelijk ook een lokale, verwijderbare schijf als ‘buddy’ inzetten. Handig is verder dat je zelf bepaalt hoeveel back-ups je van elk bestand wil opslaan, verspreid over je buddy’s. Heb je een bestand nodig en is de ene buddy op dat moment niet online, dan is er wellicht een andere beschikbaar.

Een nadeel is wel dat je back-ups alleen via de clientmodule van BuddyBackup benaderbaar zijn.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten