FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 26 november 2012

Foto's zoeken in Gmail en Yahoo

Je hebt inmiddels een indrukwekkend e-mailarchief bij elkaar met wel duizenden berichten en vele honderden bijlagen. Je weet dat daar heel wat leuke foto’s tussen zitten, maar hoe vind je die nu het snelst terug? Sneller dan met Lost Photos, wordt wel heel lastig…

Lost Photos heeft een leuke invalshoek gevonden: nu webmaildiensten gebruikers met gigabytes opslagruimte om de oren slaan, doen weinigen nog de moeite oude mail op te ruimen. Ongetwijfeld zitten daar ook veel afbeeldingen tussen en wie daar graag eens in snuistert, hoeft Lost Photos maar op te starten.

Zodra je je e-mailadres en het bijhorende wachtwoord hebt ingevuld, kan Lost Photos aan de slag. Tegen een mooi tempo worden alle berichten op eventuele afbeeldingen uitgeplozen. Die komen dan in een soort van beeldentape terecht waarin je in twee richtingen kan bladeren. Een geselecteerde foto wordt uitvergroot en kan je vanuit de tool meteen posten richting Twitter of Facebook, ook doormailen. Alle opgehaalde foto’s komen automatisch ook in een lokale map terecht.

Natuurlijk, Lost Photos moet de provider wel ondersteunen en dat is alvast het geval voor Gmail, Yahoo en Google Apps. De makers hopen er binnenkort nieuwe providers aan toe te voegen, waaronder Outlook.com (Hotmail.com).

Het is wel even opletten: tijdens de installatie tracht het programma een paar onzalige extra’s op je systeem te zetten. Koppig op de Decline-knop(pen) blijven drukken als je die rommel liever buiten houdt! [zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten