FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 3 januari 2013

Je foto's in batch bewerken

Moet je een hele reeks foto’s op dezelfde manier bewerken, dan kan je dat weliswaar foto per foto doen, maar zo’n karwei schreeuwt natuurlijk om enige automatisatie. Eenmaal de gewenste bewerkingen ingesteld, hoef je die maar op de ganse fotoreeks lost te laten. Dat is precies wat ImBatch voor je doet.

ImBatch is een erg eenvoudig programma, maar tegelijk schuilt daar een groot deel van zijn charme in. Logischerwijze voeg je eerst alle foto’s toe waarop je dus een of meer manipulaties wil uitvoeren.

Is dat gebeurd, dan moet je uiteraard nog aangeven wat je precies met die plaatjes wil doen. ImBatch biedt heel wat mogelijkheden. Zo tref je onder de knop Add Task onder meer de opties Resize, Rotate, Soft Shadow, Flip, Round Corners, Convert Colors, Convert to Gray, Set Tag, Remove Tags, Shift Time, Add to PDF, Watermark, Crop en Color Adjustment aan.

Elke taak die je selecteert, belandt in een overzichtelijke lijst. Wil je (tijdelijk) een of meer taken op inactief zetten, dan hoef je maar het bijhorende vinkje te verwijderen. Maar er is meer… Afhankelijk van de geselecteerde taak kan je heel wat opties en instellingen kwijt. Bij een manipulatie als Round Corners bijvoorbeeld is dat beperkt tot de breedte en hoogte (in pixels) van de afrondingen, maar bij Watermark kan je onder meer de keuze van het plaatje, de transparantie, de afmetingen en de offsets kwijt.
Erg handig is nog dat je je takenlijst in een afzonderlijk bestand kan opslaan, voor hergebruik.

Alle ingestelde wijzigingen moet je uiteindelijk wel ergens bewaren. Dat doe je via de taak Save as (waarbij je alle gewenste details vastlegt) of via de taak Add to PDF. In dit laatste geval komen alle bewerkte plaatjes dan in een pdf-document van je keuze terecht, desgewenst inclusief metatags als Author, Keywords en Subject.

Kortom, ImBatch is een degelijke en gebruiksvriendelijke tool voor wie snel enkele bewerkingen op een hele reeks foto’s wil uitgevoerd zien. [clickx]

0 reacties :

Een reactie posten