FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 6 april 2013

Muis en toetsenbord muurvast

Je hebt het misschien ook al meegemaakt: je laat je kinderen een filmpje kijken op je pc en bij je terugkomst hebben muisklikken en toetsaanslagen je scherm in een onherkenbaar landschap omgezet. Met Bluelife KeyFreeze steek je daar een stokje voor!

Het programma is al even eenvoudig als het opzet. Je hoeft het kleine tooltje niet eens te installeren en zodra je het opstart, verschijnt een venster met een teller die van 5 seconden naar 0 seconden terugtikt. Wanneer je niet reageert binnen die vijf seconden, worden zowel je muis als je toetsenbord geblokkeerd.

De bedoeling is natuurlijk dat je het filmpje (of de diashow?) voor je kinderen vooraf klaarzet en alles in gang zet vóór je KeyFreeze zijn ding laat doen.

Zodra KeyFreeze actief is, verdwijnt het venster trouwens meteen van het bureaublad (richting Windows taakbalk). De grote vraag die nu op je lippen brandt: hoe breng je muis en toetsenbord alnog weer tot leven? Simpel: daar zorgt de toetscombinatie Ctrl+Alt+Delete wel voor.

Waterdichte beveiliging? Uiteraard niet, maar we zien een zesjarige nog niet zo meteen naar Ctrl+Alt+Delete grijpen om een beveiliging te omzeilen.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten