FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 3 juni 2013

Windows Verkenner met tabbladen

Een van de centrale onderdelen van Windows is door de jaren aardig wat veranderd, maar Microsoft verzuimt telkens om een oplossing te bieden voor het beheer van meerdere bestandsvensters. Daarom zit je als gemiddelde gebruiker al snel opgescheept met meerdere geopende instanties van de Windows Verkenner, wat leidt tot irritatie en vertraging bij het kopiëren, openen en verplaatsen van bestanden.

Er zijn heel wat externe programmeurs die dit vervelende probleem hebben proberen te verhelpen. Vervangende bestandsbeheerders en werkbalken zijn hier al vaker de revue gepasseerd, maar we denken dat Clover de meest eenvoudige en elegante oplossing in huis heeft.

Inspiratie uit de browser
De makers hebben voor Clover slim afgekeken bij het andere programma dat je altijd open hebt: de webbrowsers. Daarom vervangt dit razend handige tooltje al je geopende Verkenner voor één enkel venster, dat aan de bovenzijde is voorzien van tabbladen en een favorietenbalk.

De tabbladen van Clover lijken qua uiterlijk het meest op die van de Chrome-browser, inclusief het vermogen om getabde mappen te verslepen naar de juiste positie. Je kunt favoriete mappen ook ‘bookmarken’, waarna je favorieten in een werkbalk onder de tabbladen verschijnen.

Clover heeft nog wat andere trucjes in huis die het afkeek van de browser, zoals het sluiten van een map als je er op dubbelklikt en de mogelijkheid om een map vast te pinnen. Je kunt zelfs een map opnieuw openen als je die per ongeluk hebt gesloten.

Gebruik dezelfde sneltoetscombinaties
Dankzij de uitstekende integratie opent Clover zelfs een nieuw tabblad in plaats van een nieuw venster als je de sneltoetscombinatie Windows + E gebruikt. Overigens kun je ook alle sneltoetsen gebruiken die je kent uit de browser (bijv. Windows + T opent een nieuw Verkenner-venster).[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten