FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 2 juli 2013

GIF bestanden opslaan in Picasa webalbums

Picasa webalbums is een gebruiksvriendelijke manier om je afbeeldingen te publiceren. Echter het programma converteert alle afbeeldingen naar JPEG-bestanden. Onderstaand volgt een uitleg hoe je PNG, GIF, en BMP-bestanden in Picasa webalbums kunt opslaan.

Map aanmaken
Ga naar windows verkenner en maak een nieuwe map aan in mijn afbeeldingen.Geef de map een naam (bijv. GIF plaatjes).Plaats een afbeelding in de map (het maakt niet uit welk bestandstype).Sluit de verkenner.

Map synchroniseren
Open het programma Picasa en de map GIF plaatjes is aangemaakt.Deze verschijnt links in het mappenoverzicht.Als dit niet automatisch gebeurt kun je deze handeling handmatig via extra/mappenbeheer uitvoeren.
Selecteer de map en synchroniseer deze naar Picasa webalbums door op het icoon websynchronisatie te klikken.
Open  Picasa webalbums in je browser óf klik in Picasa rechtsboven op webalbums.(je moet wel zijn aangemeld in Picasa).De nieuw aangemaakte map verschijnt in Picasa webalbums.

Afbeeldingen uploaden naar Picasa webalbums
Selecteer de afbeelding in de map en VERWIJDER deze.Je hebt nu een lege map.Ga naar Picasa en verwijder de map uit Picasa.(rechtsklik op map en ..........verwijder  uit Picasa.
Ga terug naar Picasa webalbums en ga naar de map.Deze is niet verdwenen uit Picasa webalbums.Selecteer de map en voeg een afbeelding toe via foto's toevoegen ( PNG, GIF, of BMP).Je kunt nu een afbeelding publiceren met de abeeldingsURL.

Wat je niet moet doen
Als je deze map naar Picasa download wordt de afbeelding AUTOMATISCH door Google naar een JPG-bestand geconverteerd.Dat is niet de bedoeling,omdat je de oorspronkelijke bestanden wilt behouden.

Waarom dit verhaal
Ik gebruik op mijn blog transparante GIF-bestanden.Als ik deze afbeeldingen via Picasa laat synchroniseren,veranderen deze in JPG-bestanden.Het effect van transparantie is dan verdwenen,omdat dit alleen bij GIF-bestanden mogelijk is.

0 reacties :

Een reactie posten