FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 5 februari 2016

Snel YouTube-video’s downloaden

Er bestaan verschillende online tools waarmee je videoclips van YouTube (en andere videostreaming-services) kunt downloaden en/of converteren. Doe je dat geregeld dan heb je wellicht meer aan een eenvoudige desktoptool die met een druk op de knop de gewenste video-url van YouTube ophaalt, desgewenst converteert en opslaat. DownVerter is precies zo’n tool.

Je hoeft echter maar ‘Best quality’ aan te klikken om een uitklapmenu te zien waar je nog twee andere keuzes hebt: Optimal parameters en Minimum size. Jammer wel dat je achterliggende parameters voor het bepalen van de videokwaliteit niet te zien krijgt, laat staan zelf kunt instellen of aanpassen.

Wil je de opgehaalde videoclip meteen ook laten converteren, dan hoef je slechts ‘No conversion’ aan te klikken. Ook dan duikt er een uitklapmenu op met diverse conversiemogelijkheden: ongeveer 9 audioconversies (waaronder originele audio, aac, m4a, ogg, mp3 en wma) en 22 videoconversies (zoals flv, xvid, wmv, avi, mov, mp4, mpg en 3gp). Uiteraard kun je ook de opslaglocatie voor de gedownloade video’s aanpassen.

Standaard worden alle video-url’s die je via de knop ‘Paste URL’ toevoegt, volgens de ingestelde voorkeuren opgeslagen. Wil je dat liever niet zet de schuifknop dan op ‘Off’: in dit geval zal DownVerter je bij elke download vragen in welke kwaliteit, formaat en locatie je de video wenst.

Het is ook mogelijk een of meerdere YouTube-accounts (met login-ID) toe te voegen, ingeval DownVerter die zou nodig hebben voor het downloaden. Weet ook dat DownVerter simultaan tot 10 downloadstreams kan afwerken. Handig is nog dat je het programma zo kunt instellen dat na het downloaden van alle video’s de pc automatisch wordt uitgeschakeld.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten