FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 26 mei 2016

Bestanden delen met een muisklik

Er zijn verschillende manieren om (ook grote) bestanden met elkaar te delen, bijvoorbeeld via een populaire service als WeTransfer.com of via een of andere cloudopslagdienst. Dat het nog iets eenvoudiger kan, bewijst ShareByLink.Het achterliggende idee en de uitvoering van ShareByLink zijn erg eenvoudig. Je downloadt de bijhorende tool – beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux – en na een rechttoe, rechtaan installatie kun je willekeurige bestanden op je schijf beginnen te delen.

Blijven we even bij Windows, dan hoef je maar in je Verkenner een map of een bestand met de rechtermuisknop aan te klikken en de optie ‘Share By Link’ aan te klikken. Even later verschijnt dan een venster met een unieke URL voor dat bestand – dat overigens meteen ook naar de servers van deze dienst wordt geüpload. Gaat het om een map dan wordt de inhoud eerst gezipt. Het volstaat nu deze URL aan de beoogde gebruikers te bezorgen. Die hoeven de link dan maar aan te klikken om het achterliggende bestand meteen te kunnen downloaden.

Het geüploade bestand mag weliswaar niet groter zijn dan 2 GB en het blijft tot 30 dagen beschikbaar op de servers. Wees er je wel van bewust dat je data niet worden versleuteld en dat de data dus (een maand lang) door iedereen met de juiste link te benaderen zijn.

Misschien niet zo heel veilig dus voor privacygevoelige bestanden, maar absoluut handig.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten