FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 12 juli 2016

Haal iconen uit bestanden

Zowat elk programma voorziet in een eigen, uniek icoontje. Het lijkt ons sterk dat iemand het verzamelen van zulke icoontjes tot zijn hobby heeft gemaakt, maar het kan bijvoorbeeld wel zijn dat je de icoontjes van een paar programma’s voor eigen doeleinden wil gebruiken. Hoe dan ook, Icons from File maakt het je erg makkelijk om snel icoontjes uit allerlei bestanden te lichten om die vervolgens in het gewenste formaat op te slaan.

De bedoeling is dat je eerst aangeeft waar Icons from File precies op zoek moet gaan naar icoontjes. Het volstaat de gewenste map, eventueel inclusief submappen, aan te geven en enig geduld te oefenen (op onze systeemschijf wist het programma na enkele minuten meer dan 3300 iconen op te diepen). Het is ook mogelijk aan te geven dat je alleen geïnteresseerd bent in bestanden die minstens een bepaalde – en instelbare – hoeveelheid icoontjes hebben ingesloten.

Die kun je dan een voor een bekijken binnen de tool zelf. Icoontjes die je wil afdrukken of bewaren hoef je maar te selecteren. Je kunt daarbij uit verschillende uitvoerformaten kiezen: ico, bmp, jpg, png, emf en gif. Als je dat wenst kunt je ook alle icoontjes in één keer bewaren, of je exporteert ze naar een html-, dbf- of pdf-bestand.

Voor wie dit ganse extractie- en bewaarproces wil automatiseren of wil aansturen vanuit een script: Icons from File laat zich ook prima vanuit de opdrachtregel bedienen. Je vindt de nodige parameters in het bijhorende helpbestand of op deze webpagina.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten