FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 9 september 2016

Moeiteloos (eenvoudige) screencasts maken

Als plaatjes meer dan 1000 woorden zeggen, dan kan het niet anders of video (met geluid) moet het ideale formaat zijn om instructies door te geven. Screencasts dus en als het quick-and-dirty mag, is er geen eenvoudiger tool dan VClip.

VClip, dat nota bene niet eens een installatie vergt, is inderdaad de eenvoud zelve. Zodra je de tool opstart verschijnt een verplaatsbaar en schaalbaar programmavenster. Het is de bedoeling dat je dit venster positioneert boven het schermdeel dat je in je screencast wilt opnemen. Geluid dat uit je speakers komt, zal automatisch ook mee worden opgenomen (via loopback).

Vervolgens druk je op de Rec-knop, waarbij je wel nog de keuze hebt tussen opnames met 15, 25 of 30 FPS (frames per seconde). Natuurlijk, hoe hoger de framerate hoe meer er ook van je systeem (processor) wordt gevergd.

Via de Stop-knop beëindig je de opname, waarna je die in het gewenste formaat kunt bewaren. VClip ondersteunt de volgende formaten: MP4, WEBM, OGG, AVI en GIF. Je bepaalt zelf waar het video-uitvoerbestand terecht dient te komen.

We geven nog mee dat het programma compatibel is met HiDPI-schermen en met diverse schalingsniveaus.

Geen toeters en bellen dus, maar makkelijker als deze komen ze zelden.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten