FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 3 februari 2009

Mobiel gamen op megaschermen

Waar liggen de kansen voor mobiele games? Een Amerikaans bedrijf heeft een opvallend antwoord: mobiel gamen moet je helemaal niet op je telefoon doen, maar op grote schermen.
Iedereen die iets met mobiele spelletjes te maken heeft, was maandag aanwezig in Amsterdam tijdens Mobile Monday. Deze bijeenkomst, die eens in de zoveel maanden voor de mobile scene wordt gehouden, ging deze keer over mobile games.

De markt voor mobiele spelletjes is veelzijdig. De ene ontwikkelaar richt zich volledig op de iPhone, de ander wil een spel dat op alle platformen te krijgen is. Sommige spellen gebruiken de exacte locatie van het mobieltje als onderdeel van het spel. Weer andere zijn bedoeld voor veel spelers die tegelijk online spelen.

Onverwachte hoek
Met mobiele games kan het verschillende kanten op, zo bleek maandag. Eén van de in Amsterdam aanwezige game-bedrijven ziet echter kansen in een onverwachte hoek. Het Amerikaanse MegaPhone maakt mobiele games die je niet op je telefoon speelt.

MegaPhone maakt spelletjes voor grote schermen - op pleinen, metrostations - waarbij de mobiele telefoon als controler werkt. Om op zo’n scherm, samen met anderen, te spelen, moet de gebruiker alleen een lokaal telefoonnummer bellen. Vervolgens zijn met de toetsen van de telefoon op het scherm verderop mannetjes te besturen, of vragen te beantwoorden. (z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten