FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 27 maart 2009

Playboy zet oude nummers gratis online

Niet enkel voor de interviews
Circa vijftig oude nummers van Playboy zijn sinds kort gratis online te doorbladeren. Later dit jaar wordt het volledig archief van het bekende blootblad op het internet geplaatst. Muziektijdschrift Rolling Stone broedt op gelijkaardige plannen
.
De archiefplannen van Playboy zijn voorgesteld op Mix09, een conferentie van Microsoft. Het softwarebedrijf levert de achterliggende Silverlight-technologie die gebruikt wordt om de tijdschriften goed te presenteren op het internet.

Virtueel bladeren
De presentatie van de Playboy-nummers is bijzonder geslaagd. Na het installeren van de Silverlight-plugin kunnen surfers bladeren door virtuele versies van de tijdschriften en inzoomen op interessante interviewcitaten. Alle artikelen en foto's verschijnen op 'pagina's', net zoals dat gebeurde in de oorspronkelijke papieren edities. Ook is er een interactieve index om in een bepaald nummer snel artikelen op te sporen.

De 53 Playboys die integraal online staan, zijn een smaakmaker voor het volledige archief, dat later dit jaar op het internet wordt geplaatst. Om dat te bereiken moeten ongeveer 630 tijdschriften volledig worden gedigitaliseerd door de firma Bondi Digital Publishing. Hetzelfde zal gebeuren met 1.024 nummers van Rolling Stone.
(clickx.be)

0 reacties :

Een reactie posten