FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 28 april 2009

Beurzen in de ban van griep

ING Groep 2.48% === AEX-index 1.39%
De angst voor de varkensgriep heeft de beleggers dinsdag 28 april opnieuw in zijn greep. Ze zijn ongerust over de gevolgen die de ziekte kan hebben voor de wereldeconomie als echt een pandemie uitbreekt.

"De angst regeert en de voorzichtigheid ook", zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen. "De belegger is in de greep van de varkensgriep. Wij zijn niet grieperig, maar de beurs is dat wel."

De beurzen in Europa volgden de koersdalingen op Wall Street een dag eerder en de verliezen op de beurzen in Azië. De varkensgriep heeft inmiddels meer levens geëist in Mexico en verspreidt zich snel rond de wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft maandagavond het alarmniveau verhoogd naar fase 4 uit angst voor een pandemie.

De AEX-index in Amsterdam stond een half uur voor het middaguur met een verlies van 6,43 punten (2,7 procent) op 231,71 punten. De MidKap-index daalde 5,87 punten (1,7 procent) tot 331,21 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden tussen 1,9 en 2,6 procent in de min.

Slechte tekenen uit VS
Volgens handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer staat de stemming ook onder druk door de negatieve openingsfutures voor Wall Street en berichten dat de Amerikaanse banken Citigroup en Bank of America extra kapitaal nodig hebben.

Volgens Koenders doen beleggers het voorzichtig aan en nemen ze hun winsten. "Na zes weken van opgaande koersen is de markt kwetsbaar geworden voor een neergang."
(z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten