FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 28 november 2009

Sinterklaas houdt hand op de knip

Sinterklaas gaat dit jaar minder geld aan cadeaus uitgeven. Bijna een kwart van de gezinnen met jonge kinderen zal hiermee te maken krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van CentiQ. Een kwart van de gezinnen met kinderen onder de 13 jaar geeft dit jaar minder uit aan sinterklaascadeaus.

Deze verwachte lagere uitgaven aan Sinterklaascadeaus hangen duidelijk samen met de economische crisis. Volgens het onderzoek merkt meer dan 40% van de Nederlanders de invloed van de financiële crisis op de huishoudfinanciën.

Bezuinigen en sparen
Mensen die maatregelen nemen gaan bezuinigen (41%). 22% gaat meer sparen, 18% stelt grote uitgaven uit en 12% gaat financiële producten heroverwegen. Het meest wordt op uitgaan (53%) en vakanties en uitjes (48%) bezuinigd. Op de Sinterklaas-aankopen gaat maar liefst 23% van de gezinnen met jonge kinderen minder uitgeven.

Gaat de lol van Neerlands leukste feest er dan niet af?

Nee, het Sinterklaasfeest hoeft daarom niet minder leuk te zijn. Slimme tips en handige checklists om je geldzaken op orde te krijgen én te houden, óók in de dure feestmaanden, zijn te vinden op de website wijzeringeldzaken.nl. [watvindtnederlandervan.nl]

0 reacties :

Een reactie posten