FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 16 oktober 2010

Niet altijd geld terug bij OV-chipkaart

De NS blijft niet onbeperkt geld terugbetalen aan reizigers die vergeten uit te checken met hun OV-chipkaart.

De OV-chipkaart is bijna in het hele land te gebruiken. Maar de invoering en het gebruik ervan verloopt niet bepaald vlekkeloos.

Uitchecken
Vergeten uit te checken is het grootste probleem bij veel mensen. Niet uitchecken kost je met een losse OV-chipkaart zo 20 euro bij de NS. Heb je een abonnement, dan wordt 10 euro afgeschreven. Bij de bus-, tram- en metromaatschappijen betaal je 4 euro.

Geld terug
Vervoerders geven officieel geen geld terug, als je vergeet uit te checken. Maar tijdens het invoeren van de OV-chipkaart zijn ze coulant. Die periode duurt al aardig lang. Het zal steeds lastiger worden je geld terug te krijgen, naarmate de kaart verder ingeburgerd raakt.
NS-woordvoerder Ronald Stevens bevestigt deze gang van zaken: "Mensen moeten leren om ook echt elke keer uit te checken. Dan helpt het niet als je iedere keer maar geld teruggeeft".

Tweede Kamer eist ruimharitgheid
Ineneke van Gent (GroenLinks) vindt dat de NS 'niet de reizigers de dupe moeten laten zijn van dit nieuwe betaalsysteem'. De Tweede Kamer heeft al eerder geëist dat NS juist ruimhartig moet zijn met het teruggeven van teveel betaald geld.

Poortjes
De kans op vergissingen bij het uitchecken bij de NS wordt overigens wel kleiner met poortjes op de stations. Via die poortjes kom je alleen het perron of station op en af met je ov-chip.

Opstaptarief
Oud-verkeersminister Eurlings stelde deze maand een commissie in onder leiding van Gerd Leers, die moet onderzoeken hoe de problemen met de OV-chipkaart kunnen worden opgelost. Eurlings wil in elk geval snel van het dubbel opstaptarief af.

Laat je horen
Twitter mee over de problemen en gebruik hashtag '#ovchipfail'. RTL Nieuws-verslaggever Roel Geeraedts zit ook op Twitter en praat mee. Ben je de chipkaart ook zo zat of wil je hem nooit meer kwijt? Klik onderin het Twittervenster op 'Join the conversation' en deel je ervaringen. [rtl]

0 reacties :

Een reactie posten