FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 5 augustus 2010

Vijf grote flops van Google

Niet alles wat Google aanraakt verandert in goud. Over Google Wave en andere projecten die zalig mislukten.Ruim een jaar geleden werd het programma Wave nog onthuld als een geweldige nieuwe applicatie van Google. Afgelopen woensdag 4 augustus bestempelde de zoekmachinegigant het project als mislukt.

ING Groep 0.38 % === AEX-index 0.78 %
Google Wave had een combinatie moeten worden tussen e-mail, twitter en sms en werd in mei dit jaar formeel gelanceerd. Maar tegenvallende gebruikersaantallen noopten Google tot actie. Weg Wave.

Gevierde mislukkingen
In een zitbanksessie met journalisten toonde Google's bestuursvoorzitter Eric Schmidt zich woensdag geenszins beschaamd. "We vieren onze mislukkingen", aldus een uitdagende Schmidt. "Binnen dit bedrijf is het volkomen geaccepteerd om iets heel lastigs te proberen, geen succes te hebben en daarvan te leren."

Prettig voor Schimidt was dat hij ook kon melden dat er inmiddels per dag 200 duizend mobieltjes worden geactiveerd met Google's Android-software, een verdubbeling sinds mei.

Wave is overigens niet de enige mislukking die Google op z'n naam heeft staan. Zie de slideshow: Vijf grote flops van Google. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten