FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 30 april 2009

Drama Koninginnedag Apeldoorn

Update | 30-04-09 | 14:10
De reaguurpanelen raken oververhit boven de 1.000 comments. Daarom gaan we hier verder. Zie hier een close-up van de dader. Volgens ooggtuigen zou het om een blonde man gaan. Op Twitter zwerven inmiddels screenshots rond met mogelijke adresgegevens van de eigenaar van de Suzuki Swift. Volgens Omrop Fryslan, dat toevallig iemand met een zendertje had rondlopen bij de burgemeester, heeft de bestuurder toegegeven dat het 'opzet is'.
Update 15:13 uur: Politie en brandweer aanwezig bij Kastanjelaan, Velp. De vermoedelijke woning van autobestuurder, naar aanleiding van foutieve NAW-gegevens via kenteken.
Update 15:27 uur: Koninklijke familie spoorloos. Verblijfplaats onbekend.
Update 15:38 uur: Het wachten is op de persconferentie van 15:45 uur via RTL Live.
Update 16:01 uur: De verdachte is vermoedelijk de 38-jarige Swift-rijder K.R. Tates. Duidelijk plaatje van groggy dader. Hallo dan!
Update 16:51 Politie doet inval in een woning aan de Burchtgracht in Huissen. Burgervader Harry de Vries en honderden mensen kijken toe.
Update 17:35 Het was in ieder geval een keurige man, volgens zijn buurvrouw.

Update | 30-04-09 | 18:16
Topic nummer 3 over de road rage in Apeldoorn, want de server begon weer te roken. De stand van zaken tot zover: een boze huisvader heeft 4 mensen doodgereden en 13 anderen verwond tijdens de rondrit van Beatrix en haar familie (picas). Aangezien de man zich bijna in de bus van de Oranjes boorde, wordt hij - behalve van moord en doodslag - ook verdacht van het plegen van een aanslag op leden van het koninklijk huis. Het motief is nog niet bekend, maar vermoedelijk speelden financiële en privé problemen een rol. Zo zou hij wegens een huurachterstand uit zijn huis zijn gezet. U kunt dus alvast inzetten op TBS bij een eventuele veroordeling. Om half 8 vanavond is er opnieuw een persconferentie en als RTL net zo goed bezig blijft als vanmiddag, wordt die live doorgeprikt. Mocht u dat trouwens door alle drukte gemist hebben: de Varkensgriep is in Nederland aangekomen. Vergeet dus uw vitamientjes niet.
Update 19:44 Nieuws van de persco: volgens het OM verkeert de dader in levensgevaar, maar het gerucht gaat dat hij al hersendood zou zijn.
Update 20:17 Er is een 5e dode volgens de gemeente Apeldoorn. De perschef wil niets over de identiteit zeggen, dus dat zou heel goed Karst kunnen zijn.
Update 20:54 Karst ligt nog aan de beademing, want de vijfde dode is volgens het ziekenhuis niet de verdachte.
Update 02.58 uur: de 38-jarige Karst Tates is in het ziekenhuis gestorven aan zijn verwondingen, meldt het Landelijk Parket.
[telegraaf] [geenstijl] [google] [youtube]

0 reacties :

Een reactie posten