FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 2 november 2010

De rijken jagen ondanks recessie op superjachten

Recessie of geen recessie. Multimiljonairs blijven tuk op superjachten.Waar multimiljonairs de afgelopen jaren aan den lijve ondervondt dat aandelen flink in waarde kunnen schommelen, ligt dat bij één van hun favoriete speeltjes een slag anders.

ING Groep 1.28 % === AEX-index 0.79 %
De waarde van luxejachten blijkt een stuk minder gevoelig voor de economische conjunctuur, meldt de Amerikaanse zender CNBC dinsdag.

“Veel eigenaren vroegen zich af of hun jacht veilig was ten tijde van de crisis. Maar ze hoefden zich totaal geen zorgen te maken. Waar hun boten enkele tonnen waard waren voor de crisis, was dit achteraf nog steeds zo,” aldus directeur Dominic Smulders van jachtenfabrikant Bray Marine Sales

Megajacht
Voor de categorie superrijken hebben luxejachten nog altijd een onwaarstaanbare aantrekkingskracht als statussymbool. Met als terugkerend thema: wie heeft de grootste?

De Rusissche oligarch Roman Abramovitsj heeft dit jaar het grootste jacht ter wereld aangeschaft. Zijn jacht, de Eclipse, is bijna 170 meter lang (anderhalf voetbalveld) en biedt plaats aan 30 gasten en 75 medewerkers.

Ook sjeiks uit het Midden-Oosten zijn goed vertegenwoordigd in de jachtenbusiness. Zo vind je bij de grootste jachten ter wereld twee schepen van het koningshuis van Saudi-Arabië en één van de Sultan van Oman. Het jacht van Sjeik Mohammed, leider van emiraat Dubai, is bijna net zo groot als het speeltje van Abramovitsj.

Z24 zette in de slideshow De tien grootste jachten een paar mooie exemplaren op een rij. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten