FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 2 juni 2009

Slooppremie is te laag

ING Groep 0.26% === AEX-index 0.21%
De meeste mensen met een oude auto vinden de slooppremie voor hun voertuig te laag om vervroegd over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe(re) vierwieler, meldt bankverzekeraar ING na een opinieonderzoek.

De eerste slooppremie werd vrijdag 29 mei uitgedeeld. De premie bij de aanschaf van een nieuwere auto varieert van 750 tot 1750 euro. Dat zal er, naar schatting van de overheid, toe leiden dat 80.000 oude auto's van de weg verdwijnen.

Van de mensen die zeggen in aanmerking te komen voor de sloopregeling, zegt bijna een vijfde door die premie eerder een nieuwe auto te zullen kopen, maar de overgrote meerderheid vindt de premie te laag om tot vervroegde aanschaf over te gaan.

Occasion
Volgens ING zullen veel mensen die gebruik maken van de sloopregeling geen fonkelnieuwe auto kopen, maar een occasion. De vraag naar tweedehands auto's zal toenemen en dat zal de prijzen van occasions omhoog helpen. Zo komt een deel van de slooppremie bij de verkopers terecht en zullen consumenten er soms minder van zien dan ze op het eerste gezicht denken, aldus ING.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten