FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 5 november 2009

Geldhonden jagen op zwartspaarders

De douane gaat in de grensstreek controleren op mensen die met zwart geld de grens over komen. Daarbij worden geldhonden ingezet.
Zwartspaarders die hun geld van buitenlandse rekeningen halen, moeten oppassen als ze de opgenomen gelden cash de grens over brengen. Al vanaf vanavond gaat de douane in de grensstreek met geldhonden controleren op mensen die met zwart geld de grens over komen. De Belastingdienst ondersteunt deze actie met flitsauto’s.
België geeft vanaf 1 januari automatisch de namen van spaarders door aan Nederland. Ook met andere belastingparadijzen – zoals Luxemburg, Oostenrijk en Andorra – zijn afspraken gemaakt. Binnenkort komen er afspraken met Liechtenstein en waarschijnlijk ook met Zwitserland.
De zwartspaarders voelen de hete adem van de fiscus dus in hun nek. Dit jaar werd er al voor 730 miljoen euro aan zwart spaargeld aangemeld voor de inkeerregeling. Alleen al deze week kwam er 50 miljoen bij na het bericht dat de belastingdienst van een tipgever de namen van 400 zwartspaarders had gekregen.
Zwartspaarders kunnen zich melden en betalen dan alleen de verschuldigde belasting over de afgelopen jaren. Wie dat niet doet en na 1 januari betrapt wordt, moet drie keer die verschuldigde belasting betalen.
Het aangemelde zwarte spaargeld is fors meer dan in voorgaande jaren. In de periode 2006-2008 waren er ruim duizend spijtoptanten die in totaal voor 236 miljoen euro zwart spaargeld aanmeldden. Tot vandaag hebben zich bijna 3400 belastingplichtigen gemeld bij de Belastingdienst om gebruik te maken van de inkeerregeling.[rtl.nl]

0 reacties :

Een reactie posten