FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 16 juni 2010

Baanverlies kost al snel 500 euro per maand

Veel mensen weten niet hoeveel ze erop achteruit zouden gaan, mochten ze werkloos worden. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van budgetvoorlichtingsbureau Nibud en geldzaken adviesplatform Centiq.

ING Groep 0.89 % === AEX-index 0.28 %
Bijna de helft van de mensen die hun baan verliezen, gaat er tussen de 300 en 600 euro per maand op achteruit. Een kwart schiet er zelfs meer dan 900 euro per maand bij in.

Maximum dagloon
Dit komt doordat een WW-uitkering in de eerste twee maanden 75 procent van je dagloon bedraagt en daarna 70 procent. Aan dit dagloon is echter een maximum gesteld. In 2010 is het maximum dagloon 186,65 euro. Dit komt neer op 48715,65 per jaar. Verdiende je meer dan is je uitkering niet op jouw loon gebaseerd, maar op dit maximum.

Mensen die geen recht hebben op WW en een bijstandsuitkering, of helemaal geen uitkering krijgen, schieten er uiteraard ook veel bij in.

Uit het onderzoek blijkt verder dat veertig procent van de werklozen van te voren geen idee had hoeveel zijn nieuwe inkomen zou zijn. Ruim een kwart is sinds het verlies van zijn baan geld gaan lenen om beaalde uitgaven te kunnen blijven doen.

Weinig spaargeld
Lang niet alle werklozen hebben eerder geld gespaard zodat ze een appeltje voor de dorst zouden hebben, mochten ze op straat komen te staan. Bijna de helft van de werklozen heeft een buffer van nog geen 1.000 euro. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten