FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 28 januari 2009

Wegwerpadres voor spam

Spam is een ware pest, en dus is het zaak je ‘echte’ e-mailadres zo goed mogelijk voor spammers verborgen te houden. Maar wat als je je bijvoorbeeld via je e-mailadres bij een of andere on line service wil inschrijven? In dat geval kan een ‘wegwerpadres’ uitkomst bieden.

Het principe is eenvoudig: je creëert een tijdelijk e-mailadres – dat je dan ook voor zo’n inschrijving gebruikt – en alle berichten die op dat adres toekomen, worden automatisch naar je echte adres doorgestuurd. Zodra je op dat tijdelijke adres spam ontvangt, hoef je het maar te wissen.

Zo’n adres kan je onder meer aanvragen bij www.mailinator.com: even het gewenste adres intikken en het wordt onmiddellijk aangemaakt. Je mail opvragen doe je door met datzelfde adres in te loggen.

Ook leuk is 10 Minute Mail. Met een klik op de link maak je een automatisch gegenereerd e-mailadres aan, dat maar 10 minuten blijft bestaan. Net genoeg tijd om op die activatiemail te klikken, dus. Je kan de levensduur van je tijdelijke adres overigens ook eenvoudig verlengen.(clickx.be)

0 reacties :

Een reactie posten