FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 2 april 2009

Onzekere toekomst voor klokkenleverancier Vaticaan

ING Groep 15.30% === AEX-index 5.14%
De vaste leverancier van klokken aan het Vaticaan vreest de toekomst. Het familiebedrijf kan maar met moeite geschikte arbeidskrachten krijgen en behouden.

Er zijn steeds minder vaklieden die de voorwerpen kunnen maken, zegt Armando Marinelli die samen met zijn broer Pasquale de onderneming in Agnone in de Zuid-Italiaanse regio Molise leidt. Er melden zich wel jongeren die het vak willen leren, maar zij vervelen zich volgens Marinelli al snel.

De Marinelli's produceerden hun eerste klok in 1339 in een werkplaats in de Appenijnen. Sinds 1924 mag het bedrijf zich pauselijk hofleverancier noemen. De Rooms-Katholieke Kerk is verantwoordelijk voor 90 procent van alle orders.

Grootste klok
De grootste klok die de onderneming heeft geproduceerd, was voor het jubeljaar 2000. Dat gevaarte woog 5 ton en had een omtrek van 6 meter.

De Marinelli's produceren per jaar ongeveer vijftig klokken. Soms zijn het er minder, als zij enkele grote moeten gieten, zegt Antonio Delli Quadri, die allang bij het bedrijf werkt en zich in een ruimte vol gipsen beelden van Maria met het kindje Jezus en heiligen bevindt. (z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten