FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 6 april 2009

Test zelf of u besmet bent met de Conficker-worm

De Conficker Working Group, bestaande uit onder andere anti-virus-producenten als Symantec, Kaspersky en McAfee en Microsoft en AOL, heeft een simpele test online gezet om te controleren of uw pc besmet is met de Conficker-worm. Binnen 5 seconden weet u of u gevaar loopt. Doe de test.

Iedereen is in de greep van de Conficker-worm de laatste maanden. Maar hoe weet u of uw eigen computer of laptop besmet is? Symptomen zijn onder andere dat de Automatische Updates, het Beveiligingscentrum en Windows Defender worden uitgeschakeld in Windows. Dat internet en/of het netwerk trager wordt en dat u sites van anti-virus-producenten niet meer kunt bereiken (deze worden dan namelijk geblokkeerd door Conficker). Van dit gegeven maakt de simpele en snelle test die de Conficker Working Group heeft gemaakt ook gebruik: kan uw pc plaatjes weergeven van websites van anti-virus-producenten?

U kunt de test doen door onderaan deze pagina op de link te klikken met als naam 'Controleer of uw pc besmet is met de Conficker-worm'. Als het goed is krijgt u zes plaatjes te zien: de drie bovenste van F-Secure, Secure Works en Trend Micro (beveiligingsbedrijven allemaal) en de drie onderste van een vis (OpenBSD-symbool), pinguïn (het Linux-symbool) en een duiveltje (het FreeBSD-symbool). (gratissoftwaresite.nl)

0 reacties :

Een reactie posten