FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 12 oktober 2010

McRib fans jagen op spooksnack McDonald's

Vanaf november hoeven Amerikaanse fans van de McDonald's versnapering McRib, niet meer stad en land af te reizen voor hun geliefde broodje.

ING Groep 1.75 % === AEX-index 0.58 %
In november komt de McRib zes weken terug in het assortiment van Amerikaanse McDonald’s vestigingen. Tot die tijd dienen fans van het broodje nog gebruik te maken van de McRib Locator. Dit is een kaart die aangeeft waar op enig moment McRib’s verkocht worden.

Amerikaanse fans gaan ver om een McRib te bemachtigen, blijkt uit een artikel in the Wall Street Journal .

De McRib is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen broodje met varkensribbetjes. Op het broodje ligt een stuk varkensvlees, geperst in de vorm van een rib, overgoten met barbequesaus. Hier bovenop komen twee schijfjes augurk en uiensnippers.

McRib Locator
Zestien jaar geleden werd de McRib uit het standaard-assortiment van McDonald’s vestigingen in Amerika gehaald. Consumenten zouden het broodje snel zat worden.

Sindsdien verschijnt het broodje elke week in slechts enkele van de duizenden McDonalds-restaurants in de VS. Omdat dit niet vooraf bekend wordt gemaakt, is er de McRib Locator , die laat zien waar de McRib gegeten kan worden.

Geheime liefde
“Het heeft een spookachtig effect", zegt de dertigjarige Ryan Dixon tegenover The Wall Street Journal. "Je weet nooit wanneer het broodje zal verschijnen. Het is als het meisje waar je verliefd op bent, maar dat je niet hebt kunnen krijgen.” Dixon besloot eens een tien uur durende autorit te maken, om bij een restaurant uit te komen waar de McRib verkrijgbaar was.

McDonald’s stelt dat er in Amerika per jaar slechts 60 miljoen McRib’s verkocht worden, tegenover ongeveer 1,5 miljard Big Mac’s. Maar als McDonald’s de broodjes afentoe aanbiedt, verkopen ze wel.

McRib Farewell Tour
Dit blijkt uit een actie van vijf jaar geleden, toen McDonald’s liet weten dat de McRib’s uit alle Amerikaanse vestigingen zouden verdwijnen. Daarbij werd een afscheidstournee aangekondigd. Hierop volgde een jacht op de broodjes en er werden organisaties opgericht om de McRib in het assortiment van McDonald’s te houden.

Sindsdien zijn er ongeveer driehonderd Facebook-groepen opgericht met het doel de McRib terug in het assortiment te krijgen. Hun moeite lijkt niet voor niets geweest. Vanaf 2 november kunnen Amerikanen zes weken lang bij elke McDonald’s vestiging een McRib bestellen. Daarna zijn ze waarschijnlijk weer overgeleverd aan de McRib Locator.

Rib NL
Nederlandse McRib fans hebben minder geluk. Ondanks de speciale Hyves-pagina om de McRib terug op de kaart te brengen, zal het broodje hier niet terugkeren.

Volgens Eunice Koekkoek, hoofd communicatie bij McDonald’s Nederland, is het broodje niet populair genoeg. “De McRib is tussen januari 2001 en september 2003 verkocht in Nederlandse vestigingen, maar we zijn er achter gekomen dat er weinig vraag is naar broodjes met varkensvlees. Daarom hebben we het uit het assortiment gehaald en zal de McRib ook niet meer terugkomen.”

In Duitsland daarentegen staat de McRib al jaren op het standaard menu. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten