FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 26 juli 2012

Doorzoek de geschiedenis van al je browsers

Het terugvinden van een leuke site in je webhistorie is al moeilijk genoeg, maar wordt bijna onmogelijk als je meerdere browsers gebruikt. Deze detective helpt je. Goede zoekprogramma’s zijn vaak van onschatbare waarde en we waren daarom maar wat blij toen we Browser Forensic Tool tegenkwamen. Dit kleine tooltje kan met trefwoorden de surfgeschiedenis van de meeste populaire browsers tegelijk doorgraven.

Browser Forensic Tool is standaard uitgerust met vaste trefwoorden, maar je kunt uiteraard je eigen trefwoorden toevoegen. Dankzij handige klapmenu’s kun je de resultaten van afzonderlijke browsers inklappen voor de nodige overzichtelijkheid en je kunt teruggevonden sites openen in de browser of exporteren naar een csv-bestand.

Er is tenslotte nog een statische functie die je laat weten in welke browser de meeste resultaten zijn gevonden. We zien daar niet echt het nut van in, maar voor de rest is dit een verdraaid handig gratis programma voor alle mensen die steeds meer tijd in hun browser doorbrengen.

Voor je van start gaat met je digitale opgraving, raden we je aan om eerst geopende browsers af te sluiten. Browser Forensic Tool kan namelijk alleen zijn werk doen als Opera, Firefox, Internet Explorer of Chrome niet actief zijn.

Update: We hebben van enkele lezers te horen gekregen dat de downloadlink bij dit artikel naar een 'onveilige site' leidt. We hebben dit probleem proberen te repliceren en concluderen dat deze melding alleen voorkomt in Internet Explorer. We hebben dit bestand met verschillende antivirusscanners getest en hebben geen dreiging geconstateerd. We raden je dus aan de link te openen met een andere browser (bijv. Firefox of Chrome).[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten