FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 6 februari 2016

Herstart snel in veilige modus

Met de komst van de recente Windows-versies (8.x en hoger) heeft Microsoft het niet zo meer evident gemaakt om snel even je systeem ‘in veilige modus’ te herstarten. Dat kan nochtans nuttig zijn om bepaalde problemen op te lossen, zoals met stuurprogramma’s of met mogelijke malware-infecties. Met BootSafe vergt zo’n speciale herstart nauwelijks meer dan een muisklik.

BootSafe, dat geen eigenlijke installatie behoeft, bestaat uit slechts één hoofdvenster. Van hieruit geef je aan hoe je Windows de eerstvolgende keer herstart wilt zien: Normal Mode, Safe Mode (met alleen de noodzakelijke drivers en services), Safe Mode with Networking (met behoud van netwerkmogelijkheid) of Safe Mode with Command Prompt Only (zonder grafische interface dus).

Je hebt bovendien de keuze tussen Restart Windows (wat voor een onmiddellijke herstart in de gevaagde modus zorgt) en Configure Only (waarbij je Windows op een later tijdstip zelf kunt herstarten in de ingestelde modus).

Start Windows inderdaad in een veilige modus op nadat je dit zo had ingesteld in BootSafe, dan verschijnt na de opstart een venster met de vraag of je de volgende keer Windows opnieuw in diezelfde modus, dan wel in de ‘normale’ modus wilt herstarten.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten