FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 20 december 2008

Downloadspecial: vijf gratis adventuregames Vol Mario-klonen en vreemde eekhoorns

De vijf adventuregames die we u vandaag voorschotelen, zijn uiteenlopend en tegelijk zeer gelijkaardig. Met twee Mario-klonen en een 3D-spel met ongelooflijk mooie graphics kan dat ook niet anders.

I Wanna Be The Guy is mogelijk de vreemdste titel in de reeks. Dit spel is belachelijk moeilijk, maar dat zorgt er meteen voor dat u maar blijft proberen. De grens tussen frustratie en appreciatie is dan ook zeer dun.

Mario-varianten
Bonesaw, Mario Forever en Mega Mario zijn… Mario-varianten, maar wel elk met hun eigen troeven. Eerstgenoemde combineert elementen van onze Italiaanse loodgieter met Megaman en Kirby. Mario Forever 4 is dan weer een perfecte kloon, die zelfs nieuwe elementen toevoegt die het spel nog leuker maken.

Mega Mario biedt voor de doorsnee gamer misschien weinig meerwaarde, maar het spel is wel volledig openbron en beschikt over een editor waarmee u zonder programmeerkennis uw eigen levels kunt maken.

Pareltje
Het pareltje van deze downloadspecial is Yo Frankie! Een openbronspel van Nederlandse origine dat er gewoonweg prachtig uitziet en naast Windows en Linux ook voor de Mac beschikbaar is. In dit spel bent u een agressieve eekhoorn die de ratten en schapen van zich af mag slaan. De interactie mag hier dan wel wat minder zijn, toch blijft dit spel een van de mooiste games die u gratis kunt spelen.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten