FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 29 april 2009

Extra garantie vooral fijn voor de verkoper

ING Groep 10.19% === AEX-index 1.38%
Ik heb onlangs een LCD-televisie aangeschaft. De verkoper zei dat ik het beste extra garantie kon nemen, maar ik hoorde laatst van iemand dat je dat juist niet moet doen. Dus ik heb het maar gelaten. Verstandig?

De praktijk laat zien dat veel elektronicawinkels bereid zijn om de garantietermijn van het aangekochte product te verlengen, als daar extra voor wordt betaald.

Maar of je daar als consument daadwerkelijk wat aan hebt, is de vraag. Dat blijkt overigens ook uit het meest recente jaarverslag van de toezichthouder Consumentenautoriteit, die daar onderzoek naar heeft verricht.

Bonus
De klant wordt echter (vrijwel) nooit verteld dat de verkoper vaak een bonus ontvangt voor de omzet die hierdoor wordt binnengehaald. Ook wordt de klant niet verteld dat zo’n extra garantie vaak geen of nauwelijks toegevoegde waarde voor de koper heeft.

Nieuwe wet
Om dit tegen te gaan is per 15 oktober 2008 is de Wet Oneerlijke Handelspraktijken (WOH) in werking getreden. Met deze wet wordt getracht de consument (nog) beter te beschermen tegen onrechtmatigheden bij de aankoop van bijvoorbeeld elektronicaproducten. (z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten