FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 22 januari 2010

Videogames zorgen voor O-benige kindertjes

"Gaming leads to surge in rickets", dat kopte een artikel in de Britse versie van de Metro vandaag. En nee, dan hebben we het niet over een achterafartikeltje op pagina 23 naast de altijd veelgelezen kunst en cultuursectie.

Nee, gewoon klats - op de voorpagina (spamsubscriptie nodig, voorpagina ook na de klik bijgevoegd). Zo stap je op een vrijdagochtend half slapend in de Londense metro, en zo lees je dat je kinderen keihard dood gaan van al die computerspelletjes. En u maar denken 'dat ze zo lekker stil zijn achter die Playstation'. Doodsmachines zijn het! Die PS3 en Xbox (Elite) zijn niet voor niets zwart. En wat te denken van die pas gereleaste zwarte Wii?

Nee, maar even serieus. "Rickets" is de Engelse volksterm voor Rachitis; een verslapping van de botten als gevolg van een gebrek aan vitamine D. Deze aandoening veroorzaakt bij kinderen problemen als O-benen, scoliose, slechte tanden en andere botonhandigheden. Een normaal mens krijgt vitamine D binnen door blootstelling aan de zon, en in Nederland via boterproducten (waar het kunstmatig ingestopt wordt door de overheid). Maar die kutkinderen van tegenwoordig komen dus helemaal niet meer buiten, en aangezien ze in Engeland blijkbaar geen overheid hebben die het volk bij alles aan het handje moet houden, zorgen videogames er daar momenteel voor dat er over een jaar of twintig een ernstig tekort is aan mannen zonder gewrichtsproblemen. Tja, en wie gaat er dan huizen bouwen, straten maken, oorlog voeren en medailles winnen? In ieder geval niet die gamertjes. [gamert.nl]

0 reacties :

Een reactie posten