FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 26 augustus 2010

Hoe Jagger de andere Stones wilde bedonderen

Toen Keith Richards en Mick Jagger vijftien jaar geleden in zee gingen met Microsoft bij de introductie van Windows 95, probeerden ze zelf zo veel mogelijk aan de deal te verdienen.

ING Groep 2.11 % === AEX-index 0.80 %
Dat ging als volgt. Microsoft wilde indertijd - we spreken over 1995 - het nummer Start me up van de Rolling Stones groots inzetten bij de lancering van Windows 95.

Mick Jagger was geen voorstander van de deal, maar Keith Richards, die het geld goed kon gebruiken, juist wel. Jagger ziet zich overtuigen, aldus Brad Silverberg, de Microsoftmanager die toen de onderhandelingen met het duo deed tegenover Business Insider.

Volgens Silverberg moet je de Stones zien als een bedrijf waar Mick de CEO is en Keith de COO. De andere bandleden hebben niets te vertellen.

Toen de Stones uiteindelijk met Start me up over de brug kwamen, bleek het Microsoft dat Jagger en Richards hadden gekozen voor een recente live versie. Niet de aloude studioversie. De reden, aldus Silverberg, was dat Mick en Keith veel hogere royalties voor henzelf overhielden aan die nieuwe versie. Daarop acteerden immers sommige recenter aangetreden bandleden die minder rechten hadden opgebouwd dan de oude crew op de historische studioversie.

Microsoft stond er echter op dat de studioversie gebruikt kon worden. Aldus geschiedde. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten