FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 22 juni 2012

Big Brother op Google Maps

Google Maps introduceert Coordinate, een Foursquare-achtige dienst die bedrijven met veel werknemers op de weg een beter overzicht moet geven. Google Maps Coordinate, dat de zoekmachine gisteren introduceerde, deelt de realtime-locatie van werknemers met een centraal punt, zodat het hoofdkwartier beter weet waar zijn werknemers uithangen.

In een blogartikel zegt Google dat Coordinate bijvoorbeeld nuttig kan zijn voor een nutsbedrijf. De meldkamer kan dan snel zien welke reparateur in de buurt is bij een dringende melding. Bovendien kan de nieuwe dienst klantgegevens vastleggen, zodat bedrijven “beter kunnen inschatten waar ze meer werknemers moeten inzetten of inhuren en hoe ze hun teams optimaal kunnen plaatsen.”
Werknemers downloaden een mobiele applicatie, waarna via Google Maps de realtime-locatie met blauwe stipjes kan worden geregistreerd. Volgens TechCrunch kan het personeel zichzelf ook tijdelijk ‘onzichtbaar’ maken om tegemoet te komen aan privacy van de werknemers en is er een ingebouwde prikklok, zodat Coordinate-gebruikers het einde van hun dienst kunnen aankondigen.

Google Maps Coordinate gaat wereldwijd vanaf 1 september van start en zal in eerste instantie 15 dollar per maand voor elke gebruiker kosten.[zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten