FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 24 oktober 2012

Afbeelding Bing homepage downloaden

Bing onderscheidt zich onder andere van Google door op zijn homepage elke dag een afbeelding te plaatsen. Soms vind je een afbeelding zo mooi dat je deze zou willen downloaden. Hoe doe je dat zonder het watermerk van de zoekmachine?

Twee addons in Firefox maken het mogelijk een "schone" afbeelding van de homepage van Bing te downloaden en/of te bewerken.
Nadat je TinEye Reverse Image Search aan je extensies hebt toegevoegd, kun je via het context menu (rechter muis) search background image on Tineye selecteren. Doe dit op de Bing homepage en  na een paar seconden opent Tineye een nieuwe pagina met de volgende afbeelding

Klik op de file van de afbeelding en de "schone" afbeelding van de homepage van Bing verschijnt.

Met de addon Pixlr Grabber gaat het nog sneller.Bij de opties van deze addon to edit backgrounds en pixlr express (basic) aanvinken. Selecteer nu op de Bing homepage via het context menu (rechter muis) edit background en voilà de afbeelding verschijnt en is klaar om te downloaden.

Enige tijd geleden werd overigens al een site gelanceerd genaamd Bing Image Archive gemaakt door Long Zheng waarop alle foto's die Bing op de homepage plaatst worden opgeslagen.

Bewonder mijn Bingselectie op Struisvogelij.

0 reacties :

Een reactie posten