FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 8 december 2009

As The World Turns van de buis

Na 54 jaar komt er een eind aan de Amerikaanse soapserie As The World Turns. De Amerikaanse zender CBS heeft het contract niet verlengd, waardoor de laatste aflevering in september volgend jaar wordt uitgezonden.

As The World Turns is de langstlopende Amerikaanse soapserie. De eerste aflevering over de inwoners van Oakdale, Illinois, werd op 2 april 1956 rechtstreeks uitgezonden, toen nog in zwart-wit. Sommige acteurs spelen al 49 jaar in de soap. Veel bekende acteurs begonnen hun carrière in ATWT, zoals Marisa Tomei, Meg Ryan en Parker Posey. Ook James Earl Jones was in de soap te zien. ATWT won vier keer een Emmy voor beste soap.

Kijkcijfers
CBS heeft geen verklaring gegeven voor het schrappen van de serie, die in Nederland sinds 1990 door RTL4 en sinds 2007 ook door RTL8 wordt uitgezonden. De kijkcijfers voor soapseries, of 'daytime drama' zoals ze in Amerika worden genoemd, nemen al jaren af. CBS stopte daarom eerder dit jaar al met de soap Guiding Light. In Nederland wordt de serie dagelijks door meer dan 500.000 mensen bekeken.

Producenten proberen de soap aan andere zenders te slijten maar of dat succes gaat hebben, is nog maar de vraag. Voor Guiding Light leverde het geen doorstart op. [nos.nl]

0 reacties :

Een reactie posten