FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 10 december 2009

Californië kampt met chihuahua-crisis

ING Groep 7.43 % === AEX-index 1.54 %
De Amerikaanse staat Californië heeft een overschot aan chihuahua's. De schoothondjes zijn populair, maar worden ook in groten getale bij asiels achtergelaten.

Bij veel asiels in Californië is één op de drie honden een chihuahua. In de stad Oakland krijgen de hondenopvangcentra op sommige dagen zelfs tien van deze mini-hondjes binnen.

Californië kampt met een chihuahua-overschot, zo schrijft persbureau AP.

Schuld van Paris Hilton
Verschillende dierenorganisaties wijzen bekende chihuahua-eigenaren als Paris Hilton en Miley Cyrus aan als veroorzakers van het chihuahua-surplus.

Populaire zangeressen en actrices hebben de vraag naar het hondje-op-handtasformaat flink aangejaagd. Er is zelfs een film, Beverly Hills Chihuahua, aan de beestjes gewijd.

Een deel van de gewilde hondjes wordt echter al weer snel bij een asiel achtergelaten. De schattige keffers blijken ook agressief te kunnen zijn. Hoge rekeningen voor de dierenarts zijn een andere reden rap weer van het hondje af te willen.

Specifiek Californisch probleem
De chihuahua-crisis blijkt trouwens een specifiek Californisch probleem. In asiels in andere delen van de VS blijkt juist een grote vraag naar chihuahua's.

Het asiel in Oakland, in Californië, heeft echter geen geld om de overbodige chihuahua's op het vliegtuig te zetten. Een asiel in de stad New York heeft aan AP al laten weten best bij te willen springen. "We hebben nooit genoeg aanbod om aan de enorme vraag van consumenten te voldoen." [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten