FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 18 juli 2012

Click to play flash

Firefox 14.0.1 is vanmiddag uitgebracht. In deze update voor Mozilla's browser zitten enkele kleine vernieuwingen. Zo wordt bij het zoeken met Google via het zoekvenster rechtsboven nu standaard gebruik gemaakt van beveiligde https-verbindingen, zodat derde partijen (websites die geïnteresseerd zijn in je zoekgegevens) niet je zoekopdrachten kunnen onderscheppen.

Ook is het in Firefox 14 mogelijk om inhoud van diverse plugins, zoals Flash, alleen weer te geven nadat je zelf erop klikt op een webpagina. Dit zogeheten 'load on click' (laden na klikken) of 'click to play' van bijvoorbeeld filmpjes en animaties zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen welke inhoud je wilt zien en welke niet. Bovendien vergroot dit de veiligheid doordat schadelijke inhoud in - verouderde, omveilige - plugins niet automatich afgespeeld wordt. Ten slotte laden pagina's sneller met deze functie.
Deze click to play optie - die nog experimenteel is, dus voor eigen risico aanzetten - moet je nog wel activeren in about:config. Zoek plugins.click_to_play en zet de waarde op true door dubbel te klikken. Als click to play aanstaat zie je het volgende op de plek van de webinhoud van de plugin - in dit geval een Flash-filmpje - verschijnen:


Click to play van plugins in Firefox 14
Handig is verder dat de adresbalk nu automatisch urls die je intypt aanvult. Ook laat Firefox uit veiligheidsoverwegingen de favicon van websites in de adresbalk weg. Standaard staat daar nu een wereldbol afgebeeld. Malafide websites kunnen op deze manier niet een hangslotje van een beveiligde website 'spoofen', zodat bezoekers niet om de tuin geleid kunnen worden. Op de tabbladen wordt nog wel de favicon getoond (onze G in rood of blauw rondje bijvoorbeeld, zie afbeelding).
Favicon op tabblad, maar niet in adresbalk [gratissoftwaresite]

0 reacties :

Een reactie posten