FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 11 april 2009

Easter eggs

Veel programma's hebben grappige verborgen functies, zogenaamde Easter eggs. We noemen er vijf.

1) The Book of Mozilla
Dit is een heel bekende Easter egg. Typ 'about:mozilla' in Firefox en een mystieke 'bijbelse tekst' verschijnt.
2) Vluchtsimulator
Eigenlijk is deze functie geen echte Easter egg, want er is een compete gebruikershandleiding voor beschikbaar. Maar de meeste gebruikers van Google Earth zullen het bestaan van de vluchtsimulator in dit programma niet kennen. Terwijl het toch echt de moeite waard is om ermee over de aardbol te vliegen. Windows-gebruikers openen de applicatie met de sneltoetscombinatie Ctrl+Alt+A.
3) Teddybeer
Als je in Picasa de sneltoetscombinatie Ctrl+Shift+Y gebruikt, verschijnt een teddybeer. Druk herhaaldelijk en er komt een tweede beestje bij, en nog een, en nog een…
4) Welkomstmuziek
Wil je graag de gezellige synthesizermuziek nog eens horen die klonk toen je Windows XP installeerde? Ga dan naar de Windows-verkenner en zoek naar C:\WINDOWS\system32\oobe\images in bestanden en mappen. Open in de gevonden map het Windows Media Audio-bestand genaamd 'title', en de Windows Welcome Music zal weerklinken.
5) Spiegel
Type 'elgoog' in Google en klik op het zoekresultaat met de URL www.alltooflat.com/geeky/elgoog/. Verbaas je over een compleet gespiegelde versie van Google.

Kijk voor nog veel meer softwarepaaseieren in het Easter Egg Archive. We zijn ook erg benieuwd naar tips van lezers.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten